Hur är det att jobba som städare? SFS Facility berättar!

Är du nyfiken på att arbeta med lokalvård och städning? Då ska du fortsätta läsa! SFS Facility är ett familjeföretag med spetskompetens inom hotell- och företagsstäd. Nedan berättar vi hur det är att jobba som städare!

jobba-som-städare-med-dammsugare-och-annat-material

Vad innebär det att jobba som städare?

Att jobba som städare är en social, fysisk och varierande sysselsättning. Det är ett serviceyrke där du arbetar med andra, men även självgående, och inte sällan träffar slutkunden under arbetsdagen. 

Arbetsmiljöerna kan växla mycket: en del städare arbetar i privata bostäder, sjukhus eller passagerarbåtar medan andra har sin bas på företag och hotell. Som städare, eller lokalvårdare vilket yrket också kallas, kan man vara anställd direkt av det företag där städningen utförs eller av ett samordnande städföretag som arbetar på olika platser med entreprenad. 

Tjänster när man jobbar som städare

Eftersom arbetsplatserna kan variera väldigt, beroende på om du är specialiserad inom städning och vilket företag du jobbar på, finns en stor mängd tjänster som städarbetet kan erbjuda. Nedan listar vi tio tjänster som ofta förekommer inom städyrket:  

  1. Storstädning
  2. Mattvätt
  3. Golvvård
  4. Fönsterputs
  5. Möbeltvätt
  6. Hotellrumsstädning
  7. Husfrutjänst
  8. Diskning
  9. Kontorsstädning
  10. Trappstädning

Vad krävs för att jobba som städare?

De egenskaper och meriter som behövs för att jobba som städare skiljer sig bland arbetsgivarna. En del företag efterfrågar till exempel gymnasieexamen,  lokalvårdsutbildningar och vissa språkkunskaper. För somliga jobb krävs även B-körkort, i de fall du behöver ta dig med egen bil eller firmabil mellan olika uppdrag. De flesta sorters städyrken premierar arbetsteknik och ibland till och med god fysisk form, då städning ofta är mer eller mindre ansträngande.

Vad gäller personliga egenskaper behöver du vara en serviceperson ut i fingerspetsarna. Du kommer vara ansiktet utåt för antingen städföretaget du är anställd av eller organisationen där du städar, och ska därför tycka om att arbeta med människor. Om du dessutom är en ordningsam, flexibel och självgående person som känner att hjälpa folk ger dig mening, kan städyrket absolut vara någonting för dig.

Jobba som städare med SFS Facility

Vill du jobba som städare i Stockholm, Norrköping, Nyköping eller Örebro? Då är du välkommen att skicka en ansökan till oss på SFS Facility. Vi har över 20 års erfarenhet av företagsstäd och hotellstäd i Mellansverige. På dig som nyanställd ställer vi inga krav på utbildning, körkort eller svenska språkkunskaper. Du får en gratis yrkesutbildning när du börjar hos oss och du kan lära dig svenska på arbetstid av att samtala med kollegor och kunder. 

SFS Facilitys team består av ungefär 40 personer och vi hoppas att du vill bli en av oss! Välkommen att kontakta oss idag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *